Het paasnummer van Maria, middelares en koningin is uit

Het paasnummer van Maria, middelares & koningin is het eerste nummer van de 89ste jaargang van het mariale tijdschrift van de montfortanen.
27/03/2022 - 12:13

In het aprilnummer van Maria, middelares en koningin, het eerste nummer van de ondertussen am 89ste jaargang van het mariale tijdschrift, belicht pater Jos Van den Bergh Maria als de eerste gelovige. Op onze weg naar Christus is Maria een bevoorrechte partner, schrijft hij in zijn bijdrage. ‘Ze wordt vaak ‘de eerste gelovige’ genoemd, omdat ze de leerlingen de weg heeft getoond om Jezus te leren kennen en begrijpen. Omdat ze de eerste was die in Hem geloofde, is ze een voorbeeld voor alle gelovigen die na haar zijn gekomen, tot vandaag.

Urbain Muswil, pastoor in Malen en Sint-Remigius-Geest, staat stil bij de betekenis van Goede Vrijdag. En hoofdredacteur Glenn Geeraerts makte een reportage over het oecumenische klooster van Chevetogne.

Verder bevat het 36 pagina’s het paasnummer nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.