Paasnummer van ‘Middelares en Koningin’ is uit

‘Hoor jij ook de roep van God?’, het maartnummer van ‘Middelares en Koningin’, het tijdschrift van de montfortanen, is uit.
24/02/2018 - 09:00

De veertigdagentijd, in het bijzonder de hele Goede Week, zijn dagen om met Maria biddend na te denken over Jezus die de ‘weg’, de ‘waarheid’ en het ‘leven’ is. Op paaszondag kan dan ook bij jou het uitgestrooide zaad ontkiemen, schrijft directeur Frans Fabry in zijn bijdrage 'Maria op Stille Zaterdag'. Sluit je aan bij Maria, denk biddend na over de woorden en daden van Jezus, dan is er kans dat op de paasdagen ook voor jou, zoals bij de leerlingen de een na de ander, de ogen op nieuwe wijze opengaan. Ik wens het je.

De komende passietijd inspireert Antoine Rubbens om het te hebben over een de mooie en sterke beelden uit de Bijbel: als de graankorrel niet in de aarde valt ... Het is een korte zin uit het evangelie van Johannes. Het drukt goed uit hoe Jezus zijn leven heeft opgevat.De wet van de graankorrel stond in zijn hart gegrift, zodat Hij zich niet terugtrok wanneer Hij zelf vervolgd werd en gekruisigd. Moge dit beeld van de graankorrel, dat Jezus ons meegeeft, in ons hart gehoor vinden opdat we door los te laten mogen winnen en in staat zijn veel vruchten voort te brengen.

Verder bevat het 32 pagina’s tellende februarinummer nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.

 

De cover van het maartnummer van Middelares en Koningin
De cover van het maartnummer van Middelares en Koningin © M&K