Paasvieringen in Wit-Rusland als vanouds

In tegenstelling tot zo goed als de rest van de wereld vierden de katholieke parochies in Wit-Rusland Pasen zoals dat al altijd doen.
16/04/2020 - 11:10

Katholieke parochies in Wit-Rusland hebben, wellicht als een van de enige op de hele wereld, afgelopen weekend Pasen gevierd zoals dat al sinds jaar en dag doen. In een nokvolle kathedraal van Minsk ging aartsbisschop Tadeusz Kondrusiewicz voor in de pontificale paasmis. Hij vertelde in zijn homilie dat dit paasfeest gelovigen bemoedigt om de hoop te bewaren en de moed te vinden om moeilijkheden te overwinnen.

De kerkleiding zit daarmee op min of meer dezelfde lijn als president Aleksandr Loekasjenko, die ervan overtuigd is dat zijn land niet vatbaar is voor het virus ook al zijn er officieel 2.000 burgers besmet en 20 gestorven aan besmetting met het coronavirus. Aartsbisschop Kondrusiewicz bestempelde de pandemie als een les in bescheidenheid voor de mens, die dacht voor God te kunnen spelen en vond dat hij ongestraft  goddelijke wetten naast zich kon leggen om de wereld te overheersen.

Bron: Asianews