Pakistaanse priester gedood in een hinderlaag

In het noordwesten van Pakistan werden zondag twee priesters beschoten; een overleefde de hinderlaag niet. 
31/01/2022 - 17:10
De priesters William Siraj en Patrick Naeem
De priesters William Siraj en Patrick Naeem © Twitter

Gewapende mannen hebben gisteren zondag in de Pakistaanse stad Peshawar een anglicaanse priester vermoord en een andere verwond toen zij na de zondagsviering in de Allerheiligenkerk terugkeerden naar huis. De twee geestelijken vielen in een hinderlaag in de wijk Gulbahar. De 75-jarige priester William Siraj was op slag dood. Zijn confrater Naeem Patrick moest in het ziekenhuis verzorgd worden voor een schotwonde. Van de daders, die na de aanval op motorfietsen konden ontkomen, is geen enkel spoor. 

De kleine christelijke minderheid in Pakistan is al langer het doelwit van Pakistaanse extremisten, die zich gesterkt voelen door de machtsovername van de taliban in buurland Afghanistan. De uitvaart van de priester heeft vandaag al plaats in de Allerheiligenkerk van Peshawar. Dat is dezelfde kerk waarbij in 2013 al eens 70 gelovigen werden gedood, en een honderdtal gewond raakten bij een aanval van radicale moslims.

De Pakistaanse premier Imran Ahmad Khan Niazi reageerde geschokt op de aanval. Volgens de Pakistaanse overheid wordt met dit soort aanvallen getracht om de verschillende geloofsgemeenschappen in het land tegen elkaar op te zetten.

Bron: Mail on Sunday