Pakistan erkent Pasen als feestdag

Met de erkenning van belangrijke feesten van hindoes en christenen komt de Pakistaanse overheid minderheden tegemoet.
22/03/2016 - 10:12

Het Pakistaanse nationale parlement heeft ingestemd met een resolutie waarin Pasen wordt erkend als een feestdag van de Pakistaanse christenen. Tegelijk zijn ook de hindoefeesten Holi en Diwali als feestdag voor de hindoes erkend. De erkenning van de feestdag kwam er op voorstel van een hindoeïstisch parlementslid.

Waarnemers spreken van een belangrijk signaal naar de religieuze minderheden, in eerste instantie de christenen en de hindoes, in het overwegend islamitische land. Kerkleiders reageren tevreden. Maar zij vragen de Pakistaanse overheid om vooral werk te maken van de bevordering van gelijke rechten en de daadwerkelijke bescherming van religieuze minderheden, onder meer in de sectoren van het onderwijs en tewerkstelling bij de overheid.

Kashif Aslam, van de Nationale Commissie Rechtvaardigheid en Vrede: Dit is een historische beslissing voor de erkenning van de religieuze minderheden. Wij waarderen de inspanningen van de Pakistaanse regering om gelijke rechten te bevorderen. Maar er moeten nog vele stappen volgen.

Bron: Catholic World News/AsiaNews