Pakistan moet gedwongen bekeringen en kindhuwelijken bestrijden

De Pakistaanse regering moet zich sterker inspannen om slachtoffers van de godslasteringwet en gewelddadig bekeerde meisjes beter te beschermen.
08/09/2020 - 16:35
Asia Bibi en Isabelle-Anne Tollet
Asia Bibi en Isabelle-Anne Tollet © François Thomas

Asia Bibi, die na omstreden beschuldigingen van godslastering en een door het Hooggerechtshof herroepen doodstraf het land moest ontvluchten, roept de Pakistaanse overheid op tot sterkere inspanningen in de strijd tegen gedwongen kindhuwelijken. Asia Bibi, die 9 jaar in de cel zat en ten onrechte van godslastering werd beschuldigd, bevestigt dat radicale groepen de wetten over godslastering in eigen voordeel misbruiken. Ik roep de regering van premier Imran Khan op om meisjes te helpen die seksueel misbruikt worden en gedwongen worden om zich te bekeren en te trouwen. Ik adviseer ouders om hun dochters nooit alleen te laten.

Ik doe een beroep op de Pakistaanse premier voor de slachtoffers van de godslasteringwet en de meisjes die met geweld bekeerd zijn, om de Pakistaanse minderheden te beschermen. Als slachtoffer geef ik het voorbeeld: ik heb veel geleden en veel moeilijkheden ervaren. Nu ben ik vrij. Ik hoop dat deze wet kan aangepast worden om elk misbruik ervan te verbieden.

Asia Bibi vertelde dat ze twee rozenkransen gekregen heeft die door paus Franciscus werden gezegend. Daarvan is er een nog in Pakistan. De andere draagt zij altijd bij zich. Ze zou erg graag de paus een keer willen ontmoeten.

De Pakistaanse Asia Bibi zorgde recent voor opzien wegens een interview met Voice of America. Daarin distantieerde zij zich van de biografie over haar leven van de Franse schrijfster Anne-Isabelle Tollet. In het gesprek met de radio stelde zij dat er niets mis met de wetgeving in Pakistan. Het enige wat volgens haar fout is, is het misbruik dat daarvan wordt gemaakt door het volk.

Bron: SIR/Kathpress.at