Parijs huldigt monniken van Tibhirine

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van hun dood wordt in Parijs een park toegewijd aan de zeven trappisten van het klooster van Tibhirine.
09/05/2016 - 15:28

Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de dood van de zeven trappisten van het klooster van Tibhirine in Algerije wordt een park in het 11e arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs aan deze christelijke martelaren toegewijd. Daarvoor wordt een stadstuin omgedoopt tot Jardin des Moines de Tibhirine. Het parkje ligt in het gebied dat doelwit was van de terreuraanslagen in Parijs. De plechtige inhuldiging vindt plaats op 30 mei, de dag waarop in 1996 de onthoofde lijken van de monniken werden ontdekt.

Eerder in april vond in Algerije zelf een ingetogen herdenking plaats van de 20ste verjaardag, in het bijzijn van familieleden. Islamitische fundamentalisten hadden in de nacht van 26 op 27 maart 1996 zeven trappisten van het klooster in het Atlasgebergte ontvoerd. Enkele weken later werden zij onthoofd teruggevonden. Tot op heden blijft onduidelijk of ze werden omgebracht door hun ontvoerders of per ongeluk door het Algerijnse leger werden gedood.

Mgr. Paul Desfarges, die sinds 2008  aan het hoofd staat van het bisdom Constantine (-Hippone) waartoe Tibhirine behoort, kondigde eerder dit jaar aan dat er zich weldra opnieuw een religieuze gemeenschap zal vestigen.

Bron: Kathpress.at