Parochie-administrator Sint-Katelijne-Waver preventief geschorst

Aartsbisschop Terlinden schorste de priester van zijn taken na een klacht buiten een pastorale context bij het kerkelijke opvangpunt.
19/02/2024 - 12:49

De schorsing werd meegedeeld in een boodschap van aartsbisschop Luc Terlinden die werd voorgelezen tijdens de vieringen van afgelopen weekend in de parochies van Sint-Katelijne-Waver. De priester was administrator van de vier parochies van Sint-Katelijne-Waver: Onze-Lieve-Vrouw, Sint-Catharina, Goede Herder en Sint-Augustinus. 

De schorsing is preventief en blijft van kracht tot er een rechterlijke uitspraak is over schuld of onschuld.  Het dossier is overgemaakt aan het gerecht en aan de kerkelijke overheid in Rome. De schorsing is het gevolg van een klacht  buiten een pastorale context bij het kerkelijke opvangpunt voor seksueel misbruik.

Onderdeel van de schorsing is ook dat de priester niet meer zal verblijven op het grondgebied van de parochies van Sint-Katelijne-Waver die aan hem waren toevertrouwd. 

Aartsbisschop Terlinden herhaalt in de mededeling zijn verontschuldigingen 'aan alle slachtoffers van misbruik in de katholieke Kerk' en zegt 'diep beschaamd' te zijn.

Bron: Aartsbisdom Mechelen-Brussel

Kerk en raadhuis van Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Kerk en raadhuis van Onze-Lieve-Vrouw-Waver © CC Sint -Katelijne-Waver via Flickr