Passiespel van Oberammergau nu al bijna uitverkocht

Nadat de 42ste editie van de passiespelen in 2020 wegens corona werd afgelast, kunnen de 103 uitvoeringen vanaf mei eindelijk plaatsvinden. 
07/04/2022 - 09:00
Het podium voor het passiespel in Oberammergau
Het podium voor het passiespel in Oberammergau © Wikipedia

Na de lange onderbreking door de coronapandemie vindt dit jaar opnieuw een passiespel plaats in Oberammergau, in Beieren (Duitsland). De uitvoering van het lijdensverhaal van Christus in Oberammergau is wellicht het bekendste passiespel in Europa en lokt belangstellenden tot ver buiten Duitsland. De uitvoeringen vinden al sinds 1680 ononderbroken om de 10 jaar plaats. Met de spelen komen de inwoners een belofte na uit 1633, toen het plaatsje in Beieren nabij de grens met Oostenrijk van de pest werd verlost.  

Dat het passiespel opnieuw kan plaatsvinden, wordt ook bij het publiek op groot enthousiasme onthaald. Nu al is drie kwart van alle toegangskaarten verkocht, deelt Walter Rutz mee, de directeur van Passionsspiele Vertriebs GmbH. Er zijn wel enkele tickets uit het buitenland geretourneerd vanwege de pandemie en vervolgens uit angst voor de oorlog in Oekraïne. De officiële première is gepland voor 7 en 8 mei. Als aanzet vinden er vooraf voor het eerst Jeugddagen plaats in Oberammergau, om jongeren en jongvolwassenen in staat te stellen het spel tegen gunstiger voorwaarden te bezoeken.

Bron: KNA/Domradio