Pater Demeestère stopt hongerstaking in Calais

Met zijn actie, die 25 dagen heeft geduurd, vroeg de jezuïet Demeesère aandacht voor het lot van de vluchtelingen in Calais.
05/11/2021 - 14:31
De jezuïet blijft nog tot 2 november in hongerstaking, uit respect voor overleden asielzoekers
De jezuïet blijft nog tot 2 november in hongerstaking, uit respect voor overleden asielzoekers © Secours Catholique

Philippe Demeestère, de Franse jezuïet die sinds 11 oktober 2021 samen met twee medestanders in hongerstaking is gegaan, heeft zijn actie beëindigd. Het trio vroeg daarmee aandacht voor het lot van de vluchtelingen en transmigranten die vanuit Calais en omgeving het Kanaal proberen over te steken. Deze hongerstaking was voor mij een instrument om het helse mechanisme te stoppen dat deze verbannen mensen onderwerpt aan onmenselijke en vernederende behandelingen, schrijft Demeestère in het communiqué waarmee hij voor zichzelf het einde aankondigt van de hongerstaking die 25 dagen heeft geduurd.

Pater Demeestère laat weten dat hij zich nu volop wil concentreren op de winteropvang van de transmigranten. Zijn medestanders Anaïs Vogel en Ludovic Holbein gaan door met hun  actie. Holbein verzekert dat hij vastbesloten is om daarmee door te gaan tot er iemand de politieke moed heeft om zich in te zetten voor een menswaardige opvang voor de vluchtelingen en transmigranten in Calais.

Bron: France 3