Paul De Bois herkozen als overste van Vlaamse karmelieten

De Vlaamse karmelieten hebben vorige week hun driejaarlijkse kapittel gehouden in Gent.
25/04/2023 - 10:03

De Vlaamse karmelieten hebben op hun driejaarlijkse kapittel van maandag 17 april tot en met vrijdag 21 april 2023 de provinciale overste en zijn twee raadsleden verkozen. Pater Paul De Bois ocd werd voor een derde termijn verkozen als provinciale overste. Hij is sinds januari ook vicevoorzitter van Unie van de Religieuzen van Vlaanderen (URV). Zijn confraters Thomas Vanderkunnel ocd en pater Roeland Van Meerssche ocd zijn verkozen als respectievelijk eerste en tweede raadslid. 

Lees verder onder de foto.

Pater Paul De Bois en de raadsleden Thomas Vanderkunnel en Roeland Van Meerssche
Pater Paul De Bois en de raadsleden Thomas Vanderkunnel en Roeland Van Meerssche © Karmel Vlaanderen

Op het kapittel werden ook de voorbije drie jaar geëvalueerd en de krijtlijnen uitgezet voor de komende drie jaar. Met het het bestuur van de federatie van Vlaamse karmelietessen en het bestuur van de seculiere orde werd overlegd hoe er nog beter kan worden samengewerkt. 

De Vlaamse karmelieten hebben kloosters in Berchem, Brugge, Gent en Norraby (Zweden). De Karmelorde is vooral bekend door haar mystieke traditie, met heilig verklaarde leden als Teresa van Avila, Johannes van het Kruis, Thérèse van Lisieux, Elizabet van de Drie-eenheid en Edith Stein.

Bron: Vlaamse karmelieten