Paus barst in tranen uit bij de Spaanse Trappen (video)

Tijdens het gebed voor Oekraïne aan de Zuil van de Onbevlekte op de Piazza di Spagna raakte paus Franciscus gisteren donderdag sterk geëmotioneerd.
09/12/2022 - 11:34
Paus Franciscus vertrouwde de zorgen van de inwoners van Rome en van de wereld toe aan Maria
Paus Franciscus vertrouwde de zorgen van de inwoners van Rome en van de wereld toe aan Maria © Vatican Media

Het gebed van de paus op het feest van de Onbevlekte Ontvangenis van de H. Maagd Maria aan de Colonna dell'Immacolata (Zuil van de Onbevlekte Ontvangenis) aan de Piazza di Spagna in Rome kreeg gisteren donderdag een verrassende wending toen paus Franciscus er in tranen uitbarstte toen hij over de oorlog in Oekraïne sprak. Door de coronapandemie kon het evenement de twee vorige jaren niet met publiek plaatsvinden. 

De Zuil van de Onbevlekte Ontvangenis staat op de Piazza Mignanelli, de zuidelijke uitloper van de Piazza di Spagna aan de beroemde Spaanse Trappen. Volgens de traditie komt de paus er op het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis samen met de burgemeester en inwoners van Rome bloemen leggen en bidden. Toen paus Franciscus gisteren over Oekraïne sprak, raakte hij zichtbaar geëmotioneerd. Zijn stem brak en hij begon te snikken. Hij bad: Onbevlekte Maagd, vandaag had ik U graag de dankzegging van het Oekraïense volk willen brengen voor de vrede die we de Heer al lang vragen. Maar in de plaats daarvan moet ik U nog steeds de smeekbede voorleggen van kinderen, ouderen, vaders en moeders, jongeren van dat gekwelde land. Wij weten dat U bij hen bent en bij al wie lijdt, zoals U aan het kruis bij uw Zoon was.

Na een korte ontmoeting met Isabel Celaá, de nieuwe Spaanse ambassadeur bij de Heilige Stoel, en een gesprekje met de zieken en bejaarden op de eerste rijen bekende de paus aan journalisten dat de oorlog in Oekraïne ook bij hem grote pijn veroorzaakt. Hij noemde de oorlog een nederlaag voor de hele mensheid

Bron: Vaticannews.va