Paus belt live tijdens tv-programma

In een live-uitzending op de Italiaanse televisie sprak paus Franciscus iedereen, die zoals Maria standvastig bij het kruis blijven staan, moed in.
12/04/2020 - 13:16
Paus Franciscus tijdens de kruisweg van Goede Vrijdag
Paus Franciscus tijdens de kruisweg van Goede Vrijdag © Vatican Media

Paus Franciscus heeft live gebeld naar het programma A sua immagine, van de Italiaanse openbare omroep RAI 1. Lorena Bianchetti, de presentatrice van de televisieshow, herkende de stem van de beller meteen: Paus Franciscus! Welkom in het programma! In het drie minuten durende gesprek bedankte Bianchetti de paus voor de manier waarop hij deelt in het lijden van al wie door het coronavirus getroffen zijn.

De paus verwees in zijn reactie naar de gekruisigde Heer en de vele verhalen over de kruisigingen in de geschiedenis. Hij loofde de vele artsen, verpleegsters, zusters en priesters die aan het front zijn gestorven,zoals soldaten, die hun leven uit liefde hebben gegeven. Zoals Maria aan het kruis bleven zij standvastig bij hun gemeenschap, in ziekenhuizen … en stierven er vaak uit liefde. 

De paus onderstreepte dat hij meeleeft met alle mensen die lijden, vooral vanwege de coronapandemie. Hij vroeg ook om omhoog te kijken en de hoop niet op te geven, ook al neemt die de pijn niet weg. Pasen eindigt altijd in de opstanding en vrede. Dit betekent geen happy end, maar een liefdevolle toewijding waardoor je een moeilijk pad betreedt.

Bron: Vaticannews/I.Media