Paus benoemt Belgische Caty Duykaerts tot raadgever

Duykaerts, sinds 10 jaar directrice van AEQES, moet de kwaliteit van katholieke universiteiten helpen bewaken en bevorderen.
16/01/2019 - 15:39

PausFranciscus heeft vier vrouwen aangesteld als raadgever van AVEPRO, om de kwaliteit van de katholieke universiteiten, faculteiten en hogescholen te bewaken en te bevorderen. Bij hen is ook een Belgische: Caty Duykaerts. Onze landgenote zal de paus onder meer adviseren over onderwijshervormingen zoals het Bolognaproces, of hoe er rekening kan worden gehouden met internationale overeenkomsten waartoe de Heilige Stoel is toegetreden.

Duykaerts is van opleiding vertaalster. Ze gaf 23 jaar les Engels aan een school voor sociale promotie, waarvan ze later directrice werd. De voorbije tien jaar was ze directrice van AEQES, het agentschap dat de kwaliteit van het hoger onderwijs van de Franstalige gemeenschap van België moet bewaken.

De drie vrouwen met wie ze voor AVEPRO zal samenwerken, zijn de Italiaanse zuster Mary Malone, de Portugese Isabel Capeloa Gil en de Britse Fiona Hunter.

AVEPRO werd in 2007 opgericht door paus Benedictus XVI. De instelling behartigt in opdracht van de Heilige Stoel de evaluatie en de promotie van de kwaliteit van het onderwijs in kerkelijke universiteiten en faculteiten. De dienst organiseert ook opleidingen en trainingen.

Bron: VIS