Paus bezoekt Romeinse probleemwijk Corviale

Paus Franciscus bezoekt vanmiddag Corviale, een van de meest troosteloze en achtergestelde wijken van de stad Rome.
05/12/2020 - 00:00
Paus Franciscus opent het wassalon in Rome
Paus Franciscus opent het wassalon in Rome © Sant'Egdio

Paus Franciscus bezoekt vandaag zondag 15 april, in de late namiddag, een probleemwijk in het zuidwesten van Rome, waarvan het uitzicht bepaald wordt door de woonblokken van het Corvialecomplex. Het bezoek aan de achtergestelde wijk heeft plaats op uitnodiging van de plaatselijke priester.

Het uitzicht van de wijk wordt bepaald door een serie troosteloze flatgebouwen in beton, over een afstand van een kilometer. In de appartementen wonen ongeveer 8.000 mensen. Door het jarenlange gebrek aan aandacht voor de wijk en de opeenstapeling van sociale problemen staat Corviale symbool voor gemiste kansen en slechte stadsplanning. De voorbije jaren werden er door het stadsbestuur wel inspanningen gedaan om de wijk nieuw leven in te blazen.

De paus wordt zondagmiddag om 16 uur bij zijn aankomst verwelkomd door aartsbisschop Angelo de Donatis en zijn gastheer, pastoor Don Roberto Cassano. Daarna ontmoet hij communicanten en aansluitend bejaarden, zieken en armen. Om 18 uur viert de paus de eucharistie in de San Paoloparochie. Don Cassano vertelt dat hij het nooit voor mogelijk had gehouden dat de paus de wijk al zo snel zou bezoeken: Wij zijn allemaal erg blij en opgewonden.

Bron: I.Media/Vaticannews.va