Paus bezoekt Toscane

Paus Franciscus bezoekt op Hemelvaartsdag in Grosetto en Loppiana in Toscane de Nomadelfia Comunità en de Focolarebeweging.
11/05/2018 - 11:17
Paus Franciscus groet de gelovigen in Alessano
Paus Franciscus groet de gelovigen in Alessano © Vaticaan Media

Paus Franciscus brengt vandaag op Hemelvaartsdag een bezoek aan de katholieke gemeenschap Nomadelfia Comunità in het Toscaanse Grosetto en ontmoet vervolgens duizenden leden van de Focolarebeweging in de stad Loppiano. Hij wordt er verwelkomd door Maria Voce.

De Gemeenschap van Nomadelfia werd in 1948 door Don Zeno Saltini opgericht op de terreinen van een voormalig kamp uit de Tweede Wereldoorlog. De priester bracht er achtergelaten kinderen, alleenstaande vrouwen en moeders van kinderen, getrouwde koppels, priesters en ex-gedetineerden samen. Om 10 uur reist de paus door naar Loppiano, waar de hoofdzetel is gevestigd van de Focolarebeweging. De paus heeft er een ontmoeting met 5.000 inwonders (onder wie 800 leden van de beweging).

Volgens Maria Voce, die stichtster Chiara Lubich opvolgde aan het hoofd van Focolare, is het bezoek een grote eer voor de Focolare-beweging. In Loppiano werd in 1964 de eerste nederzetting van de Focolare gesticht. Momenteel leven er 850 mannen, vrouwen, jongeren, gezinnen met kinderen, priesters en religieuzen uit 65 landen. Iets meer dan de helft van de bevolking woont er constant, de anderen zijn er voor een paar maanden en nemen deel aan een van de 12 internationale scholen.

Bron: Vaticannews.va/Kathpress.at