Paus brengt onverwacht bezoek aan ouderen

Paus Franciscus zal in het Jaar van Barmhartigheid elke vrijdag een symbolisch gebaar stellen. Op vrijdag 15 januari bezocht hij senioren.
17/01/2016 - 12:33

Paus Franciscus heeft vrijdag een verrassingsbezoek gebracht aan een bejaardentehuis in een buitenwijk van Rome. De onverwachte visite betekende meteen het startschot voor de Vrijdagen van de Barmhartigheid, een nieuw initiatief voor het lopende jubeljaar waarbij paus Franciscus een keer per maand telkens op vrijdag een symbolisch gebaar stelt. Franciscus was vergezeld van aartsbisschop Salvatore Fisichella, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie en belast met de organisatie van het Jaar van de Barmhartigheid.

Paus Franciscus nam rustig de tijd om met de groep van dertig senioren te keuvelen. Hij knoopte ook een gesprekje aan met elk van hen individueel om hen wat beter te leren kennen. Meteen zijn terugkeer in het Vaticaan maakte hij nog een korte tussenstop in het Casa Iride, waar zeven terminale patiënten de gepaste verzorging krijgen. 

Bron: VIS

© SIR