Paus doet traditionele voetwassing opnieuw in jeugdgevangenis

Net als in 2013 zal paus Franciscus op Witte Donderdag de voeten wassen van twaalf jongeren in de jeugdgevangenis Casal del Marmo.
05/04/2023 - 14:51
Paus Franciscus wast de voeten van jeugddelinquenten in het Casal del Mormo.
Paus Franciscus wast de voeten van jeugddelinquenten in het Casal del Mormo. © Vatican Media

Paus Franciscus zal op Witte Donderdag opnieuw de eucharistie opdragen voor gedetineerden van de jeugdgevangenis Casal del Marmo. Hij was er tien jaar geleden al eens te gast en waste er toen de voeten van tien jongens en twee meisjes van verschillende geloofsovertuigingen. De paus was nog maar twee weken eerder tot opvolger van paus Benedictus XVI verkozen. Franciscus zette daarmee de traditie voort van zijn voorganger om de wittedonderdagviering op een symbolische plek te laten plaatsvinden.

De voorgaande jaren was de paus onder meer te gast al in verschillende vluchtelingencentra, een opvangcentrum voor kinderen, een ziekenhuis, een verzorgingstehuis voor psychisch kwetsbaren en zelfs in de zwaarst beveiligde gevangenis van Rome. De eucharistie zal donderdag in een afgeslankte vorm gevierd worden en is niet voor publiek toegankelijk, verduidelijkte woordvoerder Matteo Bruni.

Bron: Vaticannews.va