Paus Franciscus bedankt Italiaanse politie

Paus Franciscus ontmoette maandag de Italiaanse politiemensen die instaan voor de ordehandhaving en de veiligheid op en rond het Sint-Pietersplein.
27/03/2018 - 11:21
Het Sint-Pietersplein in Rome
Het Sint-Pietersplein in Rome © Vatican Media

Paus Franciscus heeft maandag zijn dank uitgesproken aan het adres van de Italiaanse politiemensen die instaan voor de veiligheid op en rond het Sint-Pietersplein. Dat gebeurde mee naar aanleiding van de berichten over een 42-jarige Tunesiër die in de paastijd een aanslag zou willen plegen in Rome. De man staat gesignaleerd en wordt opgespoord. Door de waarschuwing voor de aanslag zijn de veiligheidsmaatregelen, die in het vooruitzicht van Pasen al eerder werden versterkt, nog sterker opgedreven. Zondag werden twee warenhuizen in het centrum van Rome preventief ontruimd na een bomalarm.

Paus Franciscus sprak maandag met de leden en de leiding van het politiekorps: Ikzelf en mijn medewerkers weten dat we op uw inzet en medewerking kunnen rekenen tijdens de pastorale bezoeken aan de parochies en de burgerlijke en kerkelijke instellingen van Rome, maar net zo goed tijdens pastorale bezoeken in Italië. De paus sprak vooral zijn waardering uit voor de zorgvuldige en efficiënte bewaking van de bedevaarders die vanuit alle hoeken van de wereld Rome bezoeken.

DeInspectie voor de Openbare Veiligheid in het Vaticaan werd in 1929 opgericht als onderdeel van het Pact van Lateranen om de veiligheid en ordehandhaving op het Sint-Pietersplein en aan de ingang van de Vaticaanse Musea te verzekeren. De dienst zorgt ook voor de veiligheid van de paus wanneer hij Vaticaanstad verlaat.

Bron: VIS