Paus Franciscus bezoekt Auschwitz

Paus Franciscus reist volgend jaar naar Polen en bezoekt Auschwitz.
05/12/2020 - 00:00
© Museum van Deportatie en Verzet

Paus Franciscus reist tijdens zijn bezoek van volgend jaar aan Polen, naar aanleiding van de Wereldjongerendagen in de stad Krakau, ook naar het nabijgelegen concentratiekamp van Auschwitz en het populaire bedevaartsoord van de Zwarte Madonna in Czestochowa. Dat maakte de Poolse president gisteren na zijn ontmoeting met paus Franciscus, bekend. De Poolse president overhandigde de paus alvast een kopie van de bekende icoon van de Zwarte Madonna.

Ook de voorgangers van paus Franciscus, Joannes Paulus II en Benedictus XVI, bezochten eerder al het concentratiekamp van Auschwitz. De aankondiging van de president werd in Rome niet officieel bevestigd, maar het programma van een pausbezoek wordt altijd slechts kort vooraf officieel bekendgemaakt.

Paus Franciscus kreeg begin dit jaar al een onderscheiding van het Auschwitz Comité voor zijn inzet voor de mensenrechten en zijn strijd tegen het antisemitisme en de vreemdelingenhaat. Toen al werd hij door overlevenden van het concentratiekamp uitgenodigd voor een bezoek, naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de bevrijding van het concentratiekamp die begin dit jaar werd herdacht. 

 

Bron: La Vie