Paus Franciscus bezoekt familie in Piemonte

Paus Franciscus brengt vandaag de hele dag door met familie langs vaderskant in Piemonte. 
19/11/2022 - 10:00
Logo pausbezoek Asti
Logo pausbezoek Asti © Vatican Media

Paus Franciscus komt vanmorgen aan in Asti, in de regio Piemonte, voor een privéontmoeting met familieleden. De familie aan vaders kant is afkomstig uit deze streek. In 1928 emigreerde zijn vader naar Argentinië, waar hij zijn vrouw, die ook uit een Italiaanse migrantenfamilie afkomstig is, leerde kennen. De paus  neemt zondag ter plaatse ook nog deel aan enkele publieke evenementen. 

Mgr. Marco Prastaro, de bisschop van Asti, zegt dat de paus erg enthousiast is over het bezoek dat zij samen hebben voorbereid. Het tijdschema was volgens hem erg strak, omdat de paus hem pas verleden maand over zijn plannen heeft ingelicht. Vandaag brengt hij de hele dag door met zijn familieleden en uiteraard zullen we allemaal zijn privacy respecteren. 

Volgens bisschop Prastaro krijgt de paus zondag nog het ereburgerschap, ontmoet gelovigen en gaat hij voor in de eucharistieviering. Wij vermoeden dat ongeveer 200.000 mensen zich onderweg kunnen verzamelen. Het plein voor de kathedraal, waar de paus het angelusgebed zal uitspreken, biedt plaats aan 6.000 gelovigen. Zondagnamiddag om 15.30 uur staat een ontmoeting met 1.300 jongeren in het stadsstadion gepland.  

Bron: Vaticannews.va/La Voce di Alba