Paus Franciscus: ‘Emeritus paus Benedictus is erg ziek’

Paus Franciscus heeft vanochtend tijdens de woensdagse algemene audiëntie gevraagd te bidden voor zijn voorganger, paus emeritus Benedictus XVI.
28/12/2022 - 15:41
Paus Paus Franciscus met zijn emeritus paus Benedictus XVI
Paus Paus Franciscus met zijn emeritus paus Benedictus XVI © Vatican Media

Ik wil u allen vragen om een speciaal gebed voor emeritus paus Benedictus XVI, die in stilte de Kerk steunt. Gedenk hem, hij is erg ziek, en vraag de Heer om hem te troosten, om hem te steunen in dit getuigenis van liefde voor de Kerk, tot het einde, vroeg paus Franciscus vanochtend aan de deelnemers aan de woensdagse algemene audiëntie in de Paulus VI-Aula, op het feest van de Onschuldige Kinderen.

Wat betreft de gezondheidstoestand van de emeritus paus, voor wie paus Franciscus aan het einde van de algemene audiëntie vanochtend om gebed heeft gevraagd, kan ik bevestigen dat er de laatste uren een verslechtering is opgetreden door het vorderen van de leeftijd. De situatie blijft momenteel onder controle, voortdurend bewaakt door de artsen, bevestigde Matteo Bruni, de diecteur van de persdienst van de Heilige Stoel. Hij voegde eraan toe dat de huidige paus zijn voorganger kort geleden heeft bezocht.

De intussen 95-jarige Benedictus XVI (Joseph Ratzinger) woont sinds 2013, het jaar van zijn aftreden, in het Mater Ecclesiaeklooster in de Vaticaanse Tuinen.

Bron: kro-ncrv.nl