Paus Franciscus ontmoet de Habsburgers

De paus bracht zaterdag hulde aan Karl I van Oostenrijk, de laatste en zalig verklaarde Habsburgse keizer, en ontving een delegatie van de familie.
06/11/2016 - 13:14
Paus Franciscus ontving een omvangrijke delegatie van de familie von Habsburg
Paus Franciscus ontving een omvangrijke delegatie van de familie von Habsburg © Zenit/OSS

Paus Franciscus heeft zaterdag een tweehonderdtal leden van de Habsburgers ontvangen. De leden van de adellijke familie waren in Rom op bedevaart in het raam van het Jaar van de Barmhartigheid . De Habsburgers hadden de paus niet vooraf van hun komst op de hoogte gebracht. Dat ze toch in audiëntie werden ontvangen, dankt de adellijke familie aan Karel I van Oostenrijk (1887-1922), die honderd jaar geleden op 21 november 1916 als de laatste keizer van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk de troon besteeg. In 2004 werd hij door paus Joannes Paulus II zalig verklaard.

Paus Franciscus loofde de zalige Karel I als een goede vader en de Habsburge familie omdat ze getuigen van de waarde van het gezin. Hij bracht ook hulde aan de sociale en culturele betrokkenheid van de familie en hun steun voor het Europese project als gemeenschappelijk huis, gebaseerd op humanistische en christelijke waarden.

Verwijzend naar de vele priesters, seminaristen en religieuzen in de kring van de adellijke familie von Habsburg herinnerde de paus eraan dat het christelijke huwelijk en het gezin de ideale voedingsbodem vormen voor roepingen.

Bron: Kathpress/RadioVaticana (Duitstalig)