Paus Franciscus en de vierde editie van ‘Dag van het Woord’

Tien leken worden vandaag op de 4de editie van de Dag van het Woord van God door paus Franciscus gezonden als lector en catechist.
22/01/2023 - 12:12
Paus Franciscus overhandigt persoonlijk Bijbels op de Dag van het Woord
Paus Franciscus overhandigt persoonlijk Bijbels op de Dag van het Woord © Vatican Media

Paus Franciscus zendt vandaag op de door hem zelf uitgeroepen Dag van het Woord van God in  de zondagsviering in de Sint-Pietersbasiliek tien mannelijke en vrouwelijke leken als lector en catecheet. Drie ontvangen de aanstelling tot lector en zeven die van catechist. Ze zijn afkomstig uit Italië, de DR Congo, de Filippijnen, Mexico en Wales. Alle aanwezigen ontvangen een fraai uitgegeven exemplaar van het Matteüsevangelie waaruit dit jaar (A-cyclus) voor de schriftlezingen geput wordt.  

De Dag van het Woord van God vindt sinds 2019 jaarlijks op de derde zondag door het jaar plaats op initiatief van paus Franciscus plaats. Doel is de kennis van het Evangelie te bevorderen en de aanwezigheid van de Heer in het leven van gelovigen benadrukken. Zoals in het Bijbelse verhaal van de leerlingen van Emmaüs, maakt de dag duidelijk dat de Heer echt met ons meegaat en aanwezig is door zijn Woord.

Bron: Vaticannews.va