Paus Franciscus: 'Vrouwen maken de wereld mooi'

Paus Franciscus roept naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op tot meer participatie van vrouwen in de samenleving.
08/03/2019 - 15:14

Paus Franciscus heeft naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag van vandaag vrijdag 8 maart 2019 een oproep gelanceerd voor meer participatie van vrouwen in de samenleving. Vrouwen beschermen en zij houden in leven. Vrede ontstaat vooral vanuit de tederheid van de moeders. Paus Franciscus voegde eraan toe dat meer participatie van vrouwen in onze samenleving en verantwoordelijke functies zal bijdragen tot een vreedzamere wereld.

Paus Franciscus ontmoet een delegatie van het Amerikaans-Joods Comité
Paus Franciscus ontmoet een delegatie van het Amerikaans-Joods Comité © Vatican Media

Antisemitisme

Paus Franciscus vroeg vandaag tijdens een ontmoeting met een delegatie van het Amerikaans-Joods Comité ook waakzaamheid voor een heropbloei van het antisemitisme. Hij sprak zijn grote bezorgdheid uit over de sterke toename van antisemitische aanvallen in verschillende landen. Christenen kunnen geen antisemiet zijn, want daarmee ontkennen zij ook iemand afkomst.

De paus is ervan overtuigd dat interreligieuze dialoog en een gemeenschappelijke maatschappelijke inzet de beste manieren zijn om een dam op te werpen tegen de heropleving van antisemitisme.

Bron: KNA