Paus gaat in gesprek met Afrikaanse studenten

Paus Franciscus gaat volgende maand met Afrikaanse studenten in gesprek over een synodale Kerk.
16/10/2022 - 09:00
Paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie van woensdag 7 september 2022
Paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie van woensdag 7 september 2022 © VaticanMedia

Paus Franciscus gaat in november online in gesprek met studenten van het Afrikaanse continent, nadat hij eerder al eens een gelijkaardig gesprek had met jongeren uit Amerika. Toen, in februari, hield hij bijna twee uur lang een open gesprek met katholieke universiteitsstudenten uit heel Amerika, onder meer over migratie en klimaatverandering. 

Met het nieuwe initiatief op 1 november 2022 wil paus Franciscus zijn belofte nakomen om te luisteren naar stemmen uit de hele katholieke Kerk. Hij spreekt die dag met studenten uit negen Afrikaanse landen en van 27 deelnemende instellingen, onder het moto: Ubuntu - Een cultuur van Ontmoeting. Wij horen er allemaal bij.

De Nigeriaanse priester Stan Chu Ilo van het Pan-Afrikaans Netwerk voor Theologie en Pastoraal, een van de belangrijkste organisatoren van de dialoog met de paus, zegt: Wij geloven dat dit gesprek met het zichtbare hoofd van de katholieke Kerk een 'kairos'-moment is voor jonge mensen. Het zal voor hen een nieuwe oproep zijn tot actie en een nieuwe zending.
 
Bron: NCR