Paus: 'Ons gebed en onze vasten zijn een pleidooi voor vrede'

Paus Franciscus vroeg vanmorgen te bidden en te vasten in solidariteit met de bevolking van Oekraïne, die gebukt gaat onder bombardementen.
02/03/2022 - 14:06

Paus Franciscus noemde vanmorgen op het einde van de woensdagse openbare audiëntie, bovendien Aswoensdag, het bidden en vasten van de katholieke gemeenschap een pleidooi voor vrede in Oekraïne . Laten wij bedenken dat wereldvrede altijd begint met een persoonlijke bekering, in navolging van Christus. (…) Ik wens jullie allemaal dat de periode van de vasten, die wij vandaag beginnen met gebed en vasten voor vrede in Oekraïne, ons op weg zet naar de vreugde van Pasen met een hart gezuiverd en vernieuwd door de genade van de Heilige Geest.

(vervolg na de afbeelding)

Franciscus vroeg applaus voor Oekraïense franciscaan die hem had ingeleid
Franciscus vroeg applaus voor Oekraïense franciscaan die hem had ingeleid © Vatican Media

Paus Franciscus had ook een bijzondere groet over voor de Poolse bevolking en sprak zijn dankbaarheid uit voor hun inzet voor de vluchtelingen die weggetrokken zijn uit Oekraïne. Jullie waren de eersten die Oekraïne steunden en de grenzen, uw harten en deuren van uw huizen opende voor Oekraïners die de oorlog ontvluchten. Jullie bieden hen genereus alles aan wat zij nodig hebben om in waardigheid te leven, ondanks het drama van dit moment.

Aansluitend gaven de aanwezigen in de Paulus VI-zaal ook een applaus voor de franciscaan die de paus had ingeleid en waarover Franciscus vertelde: Zijn ouders verblijven momenteel in ondergrondse schuilplaatsen om zich te verdedigen tegen bommen in een plaats in de buurt van Kiev. Toch blijft hij hier zijn plicht doen bij ons. Samen met hem begeleiden wij alle Oekraïense mensen die lijden onder de bomaanslagen, de gezinnen en de vele ouderen die lijden. We dragen deze mensen in ons hart!

Bron: VIS/SIR