Paus herdenkt overledenen

Paus Franciscus vierde vandaag Allerzielen op een Amerikaanse militaire begraafplaats van WO II.
02/11/2017 - 14:50

Paus Franciscus heeft vandaag, op Allerzielen, de overledenen herdacht op een militaire begraafplaats van 8.000 VS-soldaten die deelnamen aan WOII in Nettuno. Vele van deze militairen vonden in juli 1943 de dood bij een poging om op de kusten van Sicilië te landen. In juni 1944 konden zij Rome bereiken. Bij zijn terugkeer zal de paus halt houden bij een herdenkingsmonument voor een lynchpartij waarbij in een dorp door de nazi’s 335 Italiaanse burgers, onder meer 75 joden, werden gedood als represaille voor twee bomaanslagen van het verzet in Rome. Het was de ergste moordpartij van Hitlers troepen in Italië.

Gisteren, op het hoogfeest van Allerheiligen, heeft paus Franciscus naar aanleiding van de terreuraanslagen in Somalië, Afghanistan en New York gebeden voor de bekering van de terroristen en de bevrijding van de religieus geïnspireerde moorddadige waanzin: Ik bid voor de overledenen, voor de gewonden en hun families. Laten wij de Heer vragen dat Hij de harten van de terroristen bekeert en dat Hij de wereld bevrijdt van haat en van de moorddadige waanzin die de naam van God misbruikt om dood en verderf te zaaien.

In Rome raakte bekend dat de paus op 19 november, op de eerste Werelddag voor de Armen, een eucharistie opdraagt in de Sint-Pietersbasiliek. Een week later staat zijn buitenlandse reis naar Myanmar en Bangladesh op het programma.

Bron: I.Media