Paus herinnert aan aanslag tegen Joannes Paulus II

Paus Franciscus nodigde de aanwezigen op de algemene audiëntie uit om mee de rozenkrans te bidden uit dankbaarheid en om bescherming.
15/05/2019 - 15:55
De paus geeft vluchtelingen een lift op het Sint-Pietersplein
De paus geeft vluchtelingen een lift op het Sint-Pietersplein © Vatican Media

Paus Franciscus heeft vandaag tijdens de woensdagse algemene audiëntie herinnerd aan de moordpoging van de Turk Ali Agca op paus Johannes Paulus II op 13 mei 1981. Hij herinnerde eraan dat de Poolse paus naar eigen zeggen de aanslag overleefde dankzij de tussenkomst van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Daarop nodigde hij de aanwezigen uit om samen de rozenkrans te bidden voor haar moederlijke bescherming, de gave van bekering en een geest van berouw en vrede voor de hele wereld.

De paus had voor het begin van de audiëntie even voor opschudding gezorgd toen hij acht vluchtelingenkinderen een eindje in zijn pausmobiel liet meerijden. Volgens de persdienst van het Vaticaan konden de acht vluchtelingenkinderen – uit Syrië, Nigeria en DR Congo - dankzij een humanitaire corridor per boot vanuit Libië naar Italië komen. De kinderen verblijven momenteel in een opvangcentrum in Rocca di Papa, in de buurt van Rome.

Bron: VIS/Kathpress.at