Paus lanceert wereldpact voor het onderwijs

De videoboodschap van paus Franciscus is te zien op een evenement van de Congregatie voor Katholiek Onderwijs aan de Universiteit van Lateranen.
09/10/2020 - 11:11
Paus Franciscus met enkele jongeren tijdens de Wereldjongerendagen van 2016 in Krakau, Polen
Paus Franciscus met enkele jongeren tijdens de Wereldjongerendagen van 2016 in Krakau, Polen © Vatican Media

Paus Franciscus zal op 15 oktober het Wereldpact voor het Onderwijs opnieuw lanceren. De paus is ervan overtuigd dat zo'n kractenbundeling en samenwerking van de onderwijswereld een bijdrage kan leveren aan broederlijkheid, vrede en gerechtigheid in de wereld. Net daaraan hebben wij in deze barre coronatijden zo’n grote nood.

Zijn boodschap zal programmatisch zijn, omdat zij samenvat wat de paus sinds de start van zijn pontificaat over dit onderwerp heeft gezegd en geschreven. Bij die gelegenheid wil hij ook alle mensen van goede wil oproepen om zich bij dat wereldpact aan te sluiten, om verandering op planetaire schaal te bewerkstelligen.

Na de videoboodschap van de paus zullen directeur-generaal Audrey Azoulay van de Unesco, rector Vincenzo Buonomo van de Universiteit van Lateranen, professor Franco Anelli en socioloog Silvia Cataldi samen met kardinaal Giuseppe Versaldi en aartsbisschop Angelo Zani, respectievelijk de prefect en de secretaris van de Congregatie voor Katholiek Onderwijs, met elkaar in debat gaan over de voorstellen van de paus.

Bron: Vaticannews.va