Paus nodigt 6.000 kinderen uit naar Vaticaan

Tijdens een evenement op 6 november staan broederschap en naastenliefde centraal.
25/10/2023 - 12:22
Franciscus nodigt 6.000 kinderen uit naar het Vaticaan
Franciscus nodigt 6.000 kinderen uit naar het Vaticaan © Vatican Media

Het Dicasterie voor Cultuur en Onderwijs heeft kinderen uit de hele wereld uitgenodigd voor het evenement ‘Ontmoeting met de Paus’ op 6 november. 6.000 kinderen, afkomstig uit 56 landen, krijgen de kans om met de paus na te denken over menselijke relaties, de verwelkoming van vreemden en respect voor de Schepping. 

‘Dit wordt een bijeenkomst om ieders droom te verwezenlijken, waarbij de concepten worden overgenomen die de Heilige Vader in Circus Maximus heeft uitgedrukt tijdens de wake met jongeren op 11 augustus 2018’, legt kardinaal José Tolentino de Mendonça, perfect van het Dicasterie voor Cultuur en Onderwijs, uit.

Volgens de kardinaal wordt voor het initiatief nauw samengewerkt met de Franciscaanse familie, de Gemeenschap van Sant'Egidio, de Auxilium Coöperatie en de Italiaanse voetbalfederatie (FIGC).

Kardinaal Tolentino de Mendonça: ‘In een wereld die op tragische wijze wordt geplaagd door drama’s met verwoestende omvang, vereisen conflicten en oorlogen waar geen einde aan lijkt te komen van ons allemaal de moed om van vrede te dromen en de kracht van de geest om harmonie en broederschap te bereiken.’

Voor de Italiaanse jongeren worden die dag 8 treinstellen ter beschikking gesteld, die kinderen en jongeren vanuit alle delen van het land naar Rome transporteren. Alle treinen rijden naar het station San Pietro in Rome. Een trein met 600 kinderen aan boord die alle continenten vertegenwoordigen, zal het station van Vaticaanstad binnenrijden. ‘s Morgens worden de kinderen ontvangen in de Sint-Pietersbasiliek, waar een catechesemoment en een gebedsmoment aan het graf van de Heilige Petrus zullen plaatsvinden. Om 14.30 uur is er een ontmoeting met de paus in de Paulus VI -zaal.

Bron: SIR