Paus ontmoet dialooggroep van moslims en christenen uit Palestina

Paus Franciscus had op 9 maart een ontmoeting met de leden van een interreligieuze dialooggroep tussen christenen en moslims uit Palestina.
10/03/2023 - 12:32
Paus Franciscus ontmoet de interreligieuze dialooggroep, met afgevaardigden uit Palestina
Paus Franciscus ontmoet de interreligieuze dialooggroep, met afgevaardigden uit Palestina © Vatican Media

In een toespraak tot een interreligieuze dialooggroep met vertegenwoordigers van het Vaticaan en een commissie uit Palestina concentreerde paus Franciscus zich op de status van de stad Jeruzalem. Tweeduizend jaar geleden weende Jezus over Jeruzalem. Tweeduizend jaar later blijven de tranen stromen omdat ze is als een moeder wiens hart geen vrede kan vinden vanwege het lijden van haar kinderen. De Heilige Stad is gemeenschappelijk erfgoed van de mensheid en vooral ook een ontmoetingsplaats voor joden, christenen en moslims en een symbool van vreedzaam samenleven.

De paus bracht hulde aan de twee geestelijken die verantwoordelijk waren voor de oprichting van de interreligieuze werkgroep, die is samengesteld uit leden van het Dicasterie voor Interreligieuze Dialoog en de Palestijnse Commissie voor Interreligieuze Dialoog: wijlen kardinaal Jean-Louis Tauran en sjeik Mahmoud al-Habbash, die gisteren aanwezig was op de ontmoeting.

Bron: Vaticannews.va/Kathpress.at