Paus roept Nederlanders op biecht te herontdekken

Een 2000-tal Nederlandse pelgrims is ter gelegenheid van het Jaar van de Barmhartigheid op bedevaart getrokken naar Rome.
16/11/2016 - 17:20
Paus Franciscus bij het betreden van de basiliek
Paus Franciscus bij het betreden van de basiliek © Christian van der Heijden/Kro-Ncrv Inspiratie

Paus Franciscus heeft een tweeduizendtal Nederlandse pelgrims dinsdag in Rome opgeroepen het sacrament van de verzoening te herontdekken. Hij vroeg hen kanalen van barmhartigheid te worden. In dit sacrament van boete en verzoening is Gods reddende goedheid het sterkste te ervaren. Het is de plaats waar wij de vergeving en genade van God kunnen ontvangen, drukte hij de bedevaarders op het hart. 

Nederlandse Dag in Rome

Op de Nederlandse Dag in Rome trokken de 2000 pelgrims samen met hun bisschoppen doorheen de Heilige Deur de Sint-Pietersbasiliek binnen. Daarna volgde een eucharistieviering waarin door kardinaal Wim Eijk voorging, in concelebratie met de andere Nederlandse bisschoppen. Paus Franciscus onthaalde de groep bijzonder hartelijk. Een 80-tal schutters van 40 schuttersgilden uit Nederland én Vlaanderen zagen hoe de paus rakelings langs maar niet over hun vaandels stapte, een eer die slechts uitzonderlijk wordt toegestaan aan onder meer regerende koningen. Daarna kreeg Franciscus van een pelgrim een bosje van de zo vertrouwde Nederlandse tulpen.

De hele wereld, wij allemaal hebben de goddelijke genade nodig. Paus Franciscus.

Paus Franciscus onderstreepte dat elke mens de genade van God nodig heeft, een genade die ons nieuw leven geeft. Hij vroeg de pelgrims om hun hart open te stellen en zich door Gods genade te laten bekeren. Hij droeg hen op instrument en getuigen van de goddelijke barmhartigheid te worden in het dagelijkse leven. Help kanalen van liefde te zijn opdat de mensen Christus herontdekken en hun grote dorst naar Gods liefde zou worden voldaan, vooral bij armen en mensen die aan hun lot worden overgelaten.

Bron: Sir/Kro-Ncrv Inspiratie/Kathpress