Paus veroordeelt koranverbranding

Paus Franciscus heeft in een Arabische krant herhaald dat de verbranding van Heilige Boeken onaanvaardbaar is.
04/07/2023 - 08:16
Paus Franciscus
Paus Franciscus © Vatican Media

Franciscus heeft de verbranding van de Koran, het heilige boek van de moslims, met veel nadruk afgewezen. Zijn uitspraak komt er na het nieuwe koranincident van vorige week in Zweden. In een gesprek met de Arabische krant Al-Ittihad, dat vandaag werd gepubliceerd, vertelt hij dat dit soort incidenten hem kwaad maken en dat het gebruik van de vrijheid van meningsuiting geen voorwendsel mag worden om anderen te verachten

Tijdens zijn laatste audiëntie voor de zomervakantie had hij woensdag naar eigen zeggen ook al boos en met walging gereageerd op de Koranverbranding van 28 juni buiten een moskee in Stockholm. Elk boek dat door de gelovigen als heilig wordt beschouwd, moet worden gerespecteerd, uit respect voor zijn gelovigen. Een dergelijke daad is onaanvaardbaar en moet worden veroordeeld.

De Zweedse politie had eind vorige maand aanvankelijk de verschillende demonstraties verboden, die gericht waren op het verbranden van de Koran op openbare plaatsen. Maar dat verbod werd door Zweedse rechtbanken vernietigd.

Bron: I.Media/LaCroix