Paus vraagt engagement voor de afschaffing van de doodstraf

Christenen moeten zich inzetten tegen de doodstraf en voor betere levensomstandigheden in gevangenissen.
22/02/2016 - 11:45

Paus Franciscus riep alle christenen en mensen van goede wil tijdens het Angelusgebed van zondag op om zich niet enkel in te zetten voor de afschaffing van de doodstraf, maar tevens voor de verbetering van de levensomstandigheden in de gevangenissen en de bevordering van de menselijke waardigheid van de gevangenen.

Franciscus deed een beroep op het geweten van staats- en regeringsleiders om zich aan te sluiten bij de internationale conventie voor de afschaffing van de doodstraf. Hij richtte zich ook bijzonder tot christelijke politici. Zij moeten trachten te beletten dat terdoodveroordeelden in het bijzonder tijdens dit Jaar van Barmhartigheid worden terechtgesteld.

Paus Franciscus lanceerde zijn oproep naar aanleiding van het congres van de Sint-EgidiusgemeenschapVoor een wereld zonder de doodstraf, dat vandaag maandag plaatsvindt in Rome. Ik hoop dat dit symposium een ​​nieuwe impuls geeft aan de inspanningen voor de afschaffing van de doodstraf”, zei paus Franciscus. Bovendien herinnerde hij eraan dat het gebod ‘Gij zult niet doden’ absoluut is en dat zowel schuldigen als onschuldigen en zelfs criminelen recht hebben op de onschendbaarheid van het recht op leven, omdat dit een geschenk van God is.

Bron: VIS

© SIR