Paus wil een economie met een menselijk gelaat

Paus Franciscus stelt zijn hoop op de jongeren om de economie een nieuwe dynamiek te geven.
13/05/2019 - 15:48
Paus Franciscus
Paus Franciscus © Vatican Media

Paus Franciscus nodigt jongeren uit de hele wereld uit op de ontmoeting van 26 tot 28 maart 2020 in de Italiaanse stad Assisi. Hij hoopt dat de bijeenkomst kan bijdragen tot een wereldwijde verandering van de economie, in de geest van Sint-Franciscus. De wereld heeft nood aan een economie die leven schenkt in plaats van dood, die bijdraagt tot integratie in plaats van tot uitsluiting te leiden en die aanzet tot meer menselijkheid en zorg voor de schepping.

De paus stelt naar eigen zeggen zijn hoop op de jongeren omdat zij veel beter dan anderen de schreeuw van de aarde en van de armen kunnen horen. Door het hart te beluisteren kunnen jongeren de hoofdrolspelers worden van verandering en aan een nieuwe samenleving bouwen.

Paus Franciscus laat weten dat hij zelf aan deze bijeenkomst zal deelnemen, samen met enkele van de beste academici, specialisten economie en jonge ondernemers. Ik heb het volste vertrouwen in jullie, jonge mensen. Jullie zijn in staat om met de hulp van God te dromen en te bouwen aan een meer rechtvaardige en mooiere wereld.

Bron: I.Media