Paus wil zaligverklaring van Isabella van Castilië

Paus Franciscus heeft aan de kardinaal Antonio Cañizares Llovera gevraagd werk te maken van de zaligverklaring van de Spaanse koningin Isabella.
13/05/2020 - 14:54
Isabella van Castilië
Isabella van Castilië © Wikipedia

Paus Franciscus heeft aan de kardinaal Antonio Cañizares Llovera, de aartsbisschop van Valencia, gevraagd om de zaligverklaring van Isabella van Castilië, bijgenaamd Isabella de Katholieke (1451-1504), opnieuw op te starten. Het proces voor haar zaligverklaring was al in 1958 gestart, maar werd onderbroken in 1991. De paus maakte zijn wens al in 2018, tijdens een bijeenkomst van de Pauselijke Commissie voor Latijns-Amerika, aan de kardinaal over.

Het proces voor de zaligverklaring van de legendarische Spaanse koningin werd destijds onderbroken omdat de joden in 1492 tijdens haar koningschap uit Spanje werden verdreven. Dat de paus toch graag wil dat zij zalig wordt verklaard, heeft te maken met haar belangrijke rol in de evangelisatie van Zuid-Amerika. Isabella financierde onder meer de expeditie van Christoffel Columbus, die leidde tot de ontdekking van Amerika in 1492.

Bron: Religion Digital/I.Media