Het pausbezoek aan DR Congo adembenemend in beeld (video)

Het bezoek van paus Franciscus vestigde wereldwijd de aandacht op het geweld in en de plundering van DR Congo.
03/02/2023 - 12:25

Paus Franciscus had vanmorgen, net voor zijn vertrek, nog een ontmoeting met de Congolese bisschoppen. Hij zegende de bevolking, die erg dankbaar is voor zijn komst en moedige en krachtige woorden waarin hij niet alleen de uitbuiting en de plundering van het land veroordeelde, maar de Congolezen ook opriep om zich te verenigen en hun lot in eigen handen te nemen 

Dag 1

Bij zijn aankomst in Kinshasa dinsdag kreeg paus Franciscus een erg warm en hartelijk onthaal. Hij zette op de luchthaven al meteen de toon met zijn oproep dat Congo (en heel Afrika) zijn lot zelf in handen moet nemen. Na een vrij lange reis vanuit Rome had hij nog ontmoetingen met de president, de burgerlijke overheid en het diplomatieke korps, waarbij hij ook een oproep deed om een einde te maken aan de vergeten genocide in Oost-Congo. 

 

Dag 2

Woensdag ging de paus voor in een eucharistieviering met meer dan 1 miljoen mensen. Hij beluisterde de schrijnende getuigenissen van de slachtoffers van het geweld in het oosten van het land en sprak medewerkers van liefdadigheidsorganisaties moed in om hun taak voort te zetten.

Dag 3

Donderdag had hij een ontmoeting met jonge katholieken en catechisten, bemoedigde de plaatselijke kerkverantwoordelijken in hun missie en ontmoette de jezuïeten die actief zijn in DR Congo.