Pauselijke Missiewerken geven gehoor aan de oproep van de paus

De Pauselijke Missiewerken organiseren een collecte voor noodhulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.
15/02/2023 - 10:00
De aardbevingen lieten een enorme ravage na in Syrië en Turkije
De aardbevingen lieten een enorme ravage na in Syrië en Turkije © Vatican Media

De directeurs van de Pauselijke Missiewerken (PMS) lanceren een speciale collecte om onmiddellijke hulp te bieden aan overlevenden van de dodelijke aardbevingen in Syrië en Turkije, waarvan het dodental almaar blijft oplopen. Honderdduizenden mensen raakten gewond en miljoenen dakloos. Met de oproep geven de PMS gehoor aan de oproep van paus Franciscus tot solidariteit met de slachtoffers in beide landen.

De katholieke missionaire organisaties, ook wel Missio genoemd, omvatten de Vereniging voor de Verspreiding van het Geloof, de Vereniging van Sint-Pieter de Apostel, Missio-Kinderen en de Missionaire Unie van Priesters en Religieuzen. De bijzondere collecte wordt georganiseerd door de nationale afdelingen van de PMS en de opbrengst zal worden doorgestort aan aartsbisschop Emilio Nappa, de voorzitter van PMS. Die zal in nauw overleg met de PMS-afdelingen in Turkije en Syrië nagaan hoe het best kan worden ingespeeld op de meest dringende noden.

Bron: Fides/Vaticannews.va