Pauselijke nuntius in Congo nu ook officieel aangesteld

Paus Franciscus heeft de aanstelling van de Italiaanse aartsbisschop Ettore Balestrero tot apostolische nuntius in de DR Congo officieel bevestigd.
29/04/2019 - 12:42

Paus Franciscus heeft de Italiaanse aartsbisschop Ettore Balestrero (52) zaterdag officieel aangesteld tot pauselijke nuntius in de Democratische Republiek Congo. Mgr. Balestrero was eerder al apostolisch nuntius in Colombia in de cruciale periode van het sluiten van de vredesakkoorden.

De paus had mgr. Balestrero al een jaar geleden, in juli 2018, afgevaardigd naar de nuntiatuur in Kinshasa. Maar dat gebeurde toen nog zonder instemming van de Congolese overheid. De paus had hem die taak toevertrouwd nadat de toenmalige apostolische nuntius, de Argentijn Luis Mariano Montemayor (62), het land onder druk van de Congolese regering had moeten verlaten. De nuntius had zijn openlijke steun gegeven aan de vreedzame straatprotesten voor de uitvoering van het Silvesterakkoord en tegen een mogelijke derde, en ongrondwettelijke ambtstermijn voor president Joseph Kabila.

Bron: I.Media/Kathpress.at