Postzegels voor Benedictus XVI en 100 jaar Fatima

Postzegelverzamelaars worden deze lente met enkele fraaie uitgaven extra in de watten gelegd door de Filatelistische Dienst van het Vaticaan.
05/12/2020 - 00:00
Postzegels
Postzegels © PostaVaticana

De postdienst van het Vaticaan op het Sint-Pietersplein in Rome verkoopt sinds deze week een bijzonder mooi postzegelvel met een zegel van emeritus paus Benedictus XV en links daarvan een tekening van de twee pausen die elkaar omarmen. De postzegel van 0,95 eurocent wordt in omloop gebracht naar aanleiding van de 90ste verjaardag van kardinaal Joseph Ratzinger op paaszondag 16 april. Op de postzegel is de biddende emeritus paus te zien, met daarnaast de tekst Negentigste geboortedag van de emeritus paus Benedictus XV.

Joseph Ratzinger werd op 16 april 1927 geboren. Na een korte carrière als professor theologie werd hij in 1977 tot aartsbisschop van München en Freising aangesteld. In 1981 werd hij naar Rome gehaald als prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer. Tijdens het conclaaf van 2005 werd hij tot paus verkozen. Die functie bleef hij vervullen tot in 2013.

De filatelistische dienst van het Vaticaan kondigt aan dat er volgende maand ook een postzegel in omloop wordt gebracht naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Mariaverschijningen in Fatima. Tegen de feestdag van de Heilige Apostelen Petrus en Paulus komt er nog een postzegel van beide heiligen, naar aanleiding van de 1950ste verjaardag van hun martelaarschap in 67 na Christus.

Bron: Radio Vaticaan (Duitstalig)/Kathpress.at