Presentexemplaar nieuwe biografie voor emeritus paus Benedictus

De Duitse journalist Peter Seewald onderzoekt de invloed van Joseph Ratzinger op het pausschap en als kritisch denker over de moderniteit.
19/04/2020 - 12:00
Paus Benedictus XVI
Paus Benedictus XVI © Philippe Keulemans

Emeritus paus Benedictus XVI, die vandaag zondag 19 april de 15de verjaardag van zijn pausverkiezing viert, kreeg donderdag op zijn verjaardag het eerste exemplaar van de nieuwe biografie van Peter Seewald (65). De Duitse auteur en journalist publiceerde eerder onder meer al een gespreksboek en de bestseller Zout der Aarde.

Het was de bedoeling dat Seewald zijn nieuwe biografie persoonlijk aan de emeritus paus zou overhandigen in het Mater ecclesiaeklooster in de tuinen van Vaticaanstad. Het boek telt 1.184 pagina's en wordt dit keer niet uitgegeven door Herder Verlag, maar de uitgeverij Droemer Knaur uit München. De biografie ligt vanaf 4 mei in Duitsland, Italië, Frankrijk, Polen, Spanje, Groot-Brittannië en in de VS in de boekhandel.

Seewald, die kardinaal Jozef Ratzinger voor zijn vorige biografieën al verschillende keren heeft geïnterviewd, schreef Benedikt XVI. - Ein Leben op basis van gesprekken met hedendaagse getuigen, partners en ex-medewerkers van de emeritus paus. Daarin schetst hij een gedetailleerd portret van de theologieprofessor aan verschillende universiteiten, de aartsbisschop van München en Freising (vanaf 1977), de prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer in Rome (vanaf 1981) en emeritus paus (van 2005 tot 2013). Het is het portret van een militante en controversiële denker, maar tegelijk ook een denker van wereldklasse die het pausschap als geen ander heeft veranderd.

Bron: Kathpress.at