President Zelenski nodigt paus uit voor bezoek aan Oekraïne

De Oekraïense president Volodimir Zelenski en paus Franciscus hebben elkaar al in februari 2020 in het Vaticaan ontmoet.
02/07/2021 - 11:46
Volodymyr Zelensky
Volodymyr Zelensky © Wikipedia

De Oekraïense president Volodimir Zelenskiheeft paus Franciscus in een telefoongesptrek ter gelegenheid van het patroonsfeest van de heiligen Petrus en H. Paulus uitgenodigd voor een bezoek aan zijn land. Volgens de persdienst van het presidentiële paleis hebben ze ook gesproken over het conflict in Oost-Oekraïne, dat het land in een wurggreep blijft houden.

Een bezoek van de paus zou het land volgens Zelenski opnieuw de adem geven waaraan Oekraïne zo’n nood heeft. Daarmee verwees hij naar de uitspraak van de Poolse paus Joannes Paulus II die Europa tijdens een bezoek aan Oekraïne opriep om te ademen met twee longen.

Volodimir Zelenski ontmoette paus in februari 2020 in het Vaticaan. Hij bestempelde Franciscus toen als het morele geweten van de wereld. En hij sprak toen ook zijn dank uit voor de samenwerking met het Vaticaan voor het herstel van de vrede in het Donetsbekken, in het conflict met de separatisten die door het Russische leger worden gesteund.

Bron: I.Media