Priesterwijding in de Sint-Pauluskathedraal van Luik

Bisschop Jean-Pierre Delville zal vanmiddag de Luikse diaken Nikola Halleux tot priester wijden.
02/07/2023 - 11:00
Jean-Pierre Delville, de bisschop van Luik
Jean-Pierre Delville, de bisschop van Luik © Bisdom Namen

Bisschop Jean-Pierre Delville zal vanmiddag om 15 uur de diaken Nikola Halleux in de kathedraal van Luik tot priester wijden. De viering wordt ook live uitgezonden door RCF-Liège (93.8 FM, DAB+ en internet). Nikola Halleux werd in Luik geboren op 5 augustus 1990 en komt uit Horion-Hozémont, een deelgemeente van gemeente Grâce-Hollogne. Hij deed zijn middelbare studies aan de abdij van Flône en volgde van 2008 tot 2011 een regentaat Frans en religieuze wetenschappen aan de Normaalschool van het H. Kruis in Luik. Van 2011 tot 2017 was hij leraar aan het college van Hannuit.

In 2016 klopte hij aan bij de kruisheren (Reguliere Kanunniken van het Heilig Kruis). Maar omdat de orde in Europa niet langer over een noviciaat beschikt moest hij zich voor zijn priesteropleiding wenden tot het diocesaan seminarie. Aan het Franstalige Grootseminarie van Namen volgde hij twee jaar filosofie en vier jaar theologie en schreef er een proefschrift over ‘Het priesterschap van Christus en zijn dienaren, volgens de heilige Thomas van Aquino’.

Tijdens zijn studies heeft Nikola Halleux verschillende pastorale stages uitgevoerd: achtereenvolgens in de Pastorale Eenheid van Braives, in de Pastorale Eenheid van Verviers en, sinds september 2021, in Luik Centrum. Op 12 november 2022 werd hij in Luik Saint-Nicolas (Outremeuse) tot diaken gewijd.

Bron: Bisdom Luik