Proces voor Chaldeeuwse martelaren van Irak

Aartsbisschop Faraj Rahho Boulos werd tien jaar geleden vermoord.
05/03/2018 - 11:12

Volgens de Chaldeeuwse katholieke aartsbisschop van Kirkuk, Yousif Thomas Mirkis, wordt een proces gestart voor de zaligverklaring van een groep Chaldeeuwse martelaren uit Irak. Meest bekend is de Chaldeeuws-katholieke aartsbisschop van Mosul, Faraj Rahho Boulos.

Aartsbisschop Boulos werd op 29 februari 2008 ontvoerd. De daders schoten de banden van zijn wagen kapot en brachten zijn chauffeur en twee bodyguards om het leven. De paus deed verschillende keren een oproep om hem vrij te laten. Het lichaam van de kerkleider werd twee weken later, op 13 maart 2008, teruggevonden in de buurt van een verlaten kerkhof. De bisschop vreesde al sinds de Amerikaanse tussenkomst in Irak voor zijn leven. Hij werd ook geïntimideerd en met de dood bedreigd. Maar hij weigerde zijn gelovigen in de stad aan de Tigris achter te laten.

Aartsbisschop Yousif Thomas Mirkis looft Faraj Rahho en de andere martelaren omdat zij een teken van moed en hoop zijn voor de Chaldeeuwse gelovigen en symbool voor het verzet tegen het geweld, gesterkt door het Evangelie.

Bron: Kathpress.at