Proces voor zaligverklaring van laatste keizerin van Oostenrijk

Het proces voor Zita von Bourbon-Parma, de laatste keizerin van Oostenrijke en koningin van Hongarije, is in 2019 van start gegaan.
23/03/2022 - 11:51
Zita von Bourbon-Parma
Zita von Bourbon-Parma © associationimperatricezita.com

Het bisdom Le Mans bevestigt dat er een flinke vooruitgang is geboekt voor de zaligverklaring van Zita von Bourbon-Parma (1892-1989), de echtgenote van de laatste Habsburgse keizer Karel I. Karel I, de laatste keizer van Oostenrijk, overleed 100 jaar geleden, op 1 april 1922. Hij werd in 2004 zalig verklaard. 

Het Franse bisdom verwacht dat de diocesane fase voor de zaligverklaring van keizerin Zita binnen twee of drie jaar is afgesloten. Daarna wordt alle documentatie, inclusief de erg uitgebreide briefwisseling, overgedragen aan de Congregatie voor de Heiligverklaringen. Het proces voor de zaligverklaring van de laatste keizerin van Oostenrijk werd in 2019 gestart. Zij wordt geroemd om haar solidariteit met de lijdende medemensen en haar identificatie met Christus, als oblaat (lekenlid) van de Franse benedictijnenabdij van Solesmes, waar drie van haar zussen ingetreden zijn. 

Bron: Vereniging voor de Zaligverklaring van Keizerin Zita