Raadgever van Donald Trump zorgt voor verontwaardiging

Michael Flynn, de voormalige veiligheidsadviseur van president Trump, pleit voor een verbod in de VS van alle religies behalve het christendom.
19/11/2021 - 15:12
Michael Flynn
Michael Flynn © Biography/Wikipedia

In de VS is opschudding ontstaan over de uitspraken van voormalig nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn, die in opspraak kwam omdat hij zou gelogen hebben in zijn getuigenis voor de FBI. Afgelopen weekend pleitte hij ervoor dat de VS één religie onder God zou hebben.  Als we één natie onder God willen zijn, moeten we één religie hebben. Eén natie onder God en één religie onder God.

Flynn deed zijn uitspraken op de ReAwaken America-conferentie, een bijeenkomst van antivaxxers en aanhangers van Donald Trump in San Antonio (Texas). De oproep van de voormalige nauwe medewerker van Trump staat haaks op het eerste amendement van de grondwet van de VS, waarin de godsdienstvrijheid wordt gegarandeerd.

Het Amerikaanse Joodse Congres spreekt over een aanval op de ziel van de VS, en de moslims en Democratische afgevaardigde Ilhan Omar spreken over minachting voor de grondwet van de VS. Anderen zien in de uitspraak dan weer een bevestiging van de opmars van een christelijk nationalisme in extreemrechtse politieke samenzweringskringen zoals QAnon.

Bron: Premier Christian Radio