Rector bedevaartsoord reageert op ravage in Beauraing

Ook in het bedevaartsoord zelf werd aanzienlijk schade aangericht, maar het Mariabeeld bleef ongedeerd.
22/06/2021 - 12:43
Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing
Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing © Kerknet

Joël Rochette, de rector van het bedevaartsoord Notre-Dame de Beauraing, zegt dat de bevolking zwaar is aangeslagen door de enorme ravage na de doortocht van een minitornado door het Naamse dorp. Daarbij raakten 92 huizen ernstig beschadigd. Verschillende gezinnen werden dakloos.

Volgens de rector werd ook het populaire bedevaartsoord zelf niet gespaard. Bomen werden uitgerukt, gebouwen raakten beschadigd. Dat maakt ons triest. Anderzijds is ons geloof sterker dan deze beproeving. Net zoals de coronapandemie zal ook deze beproeving ons geloof versterken. Sommigen vroegen mij na de ramp hoe het mogelijk is dat Onze-Lieve-Vrouw ons zo in de steek heeft gelaten. Maar er vielen geen doden en geen zwaargewonden. Ik ben echt ervan overtuigd dat Maria ons heeft bijgestaan en ons heeft beschermd.

De rector stelt nog vast dat er met een golf van solidariteit is gereageerd op de beproeving. Ook in het bedevaartsoord zelf hebben vrijwilligers zich aangemeld om mee puin te ruimen. Overdag nog moesten gebedsdiensten door de ontoegankelijkheid gestaakt worden. Maar ’s avonds konden de klokken al geluid worden en veel inwoners zijn langsgekomen om mee de rozenkrans te bidden.

De rector benadrukt nog dat het bekende Mariabeeld van het bedevaartsoord geen enkele schade heeft opgelopen. Wij zijn ervan overtuigd dat Onze-Lieve-Vrouw ons ook bij de beproevingen in de toekomst zal blijven bijstaan.