Regisseur Franco Zeffirelli overleden

Met de televisieminiserie Jesus of Nazareth, volgens sommigen de beste artistieke verfilming ooit van het leven van Jezus, schreef hij geschiedenis.
17/06/2019 - 12:34

De Italiaanse regisseur, producent en politicus Franco Zeffirelli is zaterdag op 96-jarige leeftijd in Rome overleden. Hij was de regisseur en coauteur van de succesvolle televisieminiserie Jesus of Nazareth (1977). Over het leven van Sint-Franciscus van Assisi maakte hij de speelfilm Brother Sun, Sister Moon (1972). Hij regisseerde ook tientallen verfilmingen van opera’s en toneelstukken van Shakespeare en regisseerde verschillende Hollywooddrama’s, zoals de romantische speelfilm Endless Love (1981). Van 1994 tot 2001 was hij lid van de Italiaanse Senaat, namens de partij Forza Italiana van SilvioBerlusconi, met wie hij bevriend was.

Zeffirelli was belijdend rooms-katholiek en openlijk homoseksueel. Vanuit de homoseksuele gemeenschap kreeg hij kritiek omdat hij de Kerk steunde na de eerste onthullingen over seksueel misbruik van minderjarigen. Hij werkte samen met sterren als Maria Callas, Luciano Pavarotti, Jon Voight, Laurence Olivier, Elizabeth Taylor, Richard Burton, Alec Guinness en Faye Dunaway.

Bron: kro-ncrv.nl-katholieknieuws