Religieuze leiders op bezoek in Kiev

De religieuze leiders hebben Kiev bezocht op uitnodiging van Vitali Klitsjko, de burgemeester van de Oekraïense hoofdstad.
26/05/2022 - 09:00
Vitali Klitsjko in 2014
Vitali Klitsjko in 2014 © Wikipedia

Deze week is een delegatie van religieuze leiders uit zowat de hele wereld met de bus vanuit Warschau aangekomen in Kiev. Met hun reis willen zij de Oekraïense bevolking ondersteunen, humanitaire hulp bezorgen en de religieuze en politieke leiders ontmoeten. Zij bezoeken de Oekraïense hoofdstad op uitnodiging van burgemeester Vitali Klitsjko. Die deed in maart een oproep tot religieuze leiders om op bezoek te komen en  hun morele gezag te gebruiken om bij te dragen aan de vrede. Kiev moet de hoofdstad van de mensheid, spiritualiteit en vrede worden, vertelde Klitsjko destijds. Officiële gastheer is het Babyn Yar Holocaust Memorial in Kiev, waar dinsdag ook twee gebedsdiensten werden gehouden.

Van de delegatie van religieuze leiders maken onder meer de Engelse anglicaanse bisschop Jo Bailey Wells, imam Yahya Pallavicini als afgevaardigde van de moslimgemeenschap in Italië en coördinator van het Europese imamnetwerk EULEMA, zuster Sheila Kinsey van de Commissie Gerechtigheid en Vrede van de Unie van Vrouwelijke Religieuzen in Italië, samen met andere spirituele leiders die actief zijn in de interreligieuze dialoog en theologen uit de VS, Groot-Brittannië en Italië.

Bron: Domradio